Error with custom multi step form Answered

Post author
webflow pro guy

Hey guys, hope everyone is having a great day.

I was wondering if anyone could help with an issue I'm facing at the moment?

I've built a custom multi step form in webflow that is properly connected to memberstack (checked all the data attributes, form attributes, button submit attributes about 4 times). For some reason the form just isn't sending to memberstack at all.

When I copy and paste a pre built modal to test, the info passes to memberstack so I know the code is installed correctly.

All the troubleshooting in the help guides don't seem to be working so not sure what to do next really.

I have built the form to be multistep with some JS, and I have an uploadcare text input to collect images. I thought this may be causing issues? But then after removing these additional features, the form still doesn't work correctly.

Could anyone advise some next steps / possible solutions to this?
Massively grateful for any help that someone may have! Thank you so much πŸ™‚

Comments

11 comments

  • Comment author
    Julian Galluzzo

    Hey there! Could you send a live + read only link?

    0
  • Comment author
    webflow pro guy

    Hey Julian Galluzzo! here's a link to the page πŸ™‚ https://unban-my-ads.webflow.io/sign-up

    thank you for responding and taking a look!

    0
  • Comment author
    Marc Hudson

    It looks like your submit button is a DIV element and not a button:

    <div ms-code-submit-button="true" data-form="submit-btn" class="button_next disabled-"></div>

    I don’t see any Javascript on your page to work with the ms-code-submit-button="true" attribute so I’m not sure what’s meant to happen. I found this video on preventing submit until the form validates but Webflow seems to handle that by default.

    Let’s keep things simple until it’s working. Try changing your DIV button to a submit button and see if it works?

    <button type="submit">Submit</button>
    0
  • Comment author
    Julian Galluzzo

    Marc is right! Your final submission should be an actual native Webflow form submit button.

    0
  • Comment author
    webflow pro guy

    thanks for your reply Marc Hudson Julian Galluzzo and good spot, i changed this to a submit button and removed the ms-code-submit-button and its still not working correctly?

    i pasted in a submit form element native webflow button

    it works!!!

    for info, i removed the multi step

    data-form:"sumbit-btn"

    and then it works as expected! sorry guys i think it was a combo of th div block and the extra attribute i had

    0
  • Comment author
    Julian Galluzzo

    Awesome!! Yeah exactly, the webflow native submit button is needed on the last step

    0
  • Comment author
    webflow pro guy

    Julian Galluzzo and Marc Hudson thank you for your help on this i very much appreciate it, been trying to fix this for days πŸ™‚

    0
  • Comment author
    Julian Galluzzo

    No problem!! Shoot a message here anytime something comes up πŸ™Œ

    0
  • Comment author
    webflow pro guy

    will do! love the community here and the platform, keep up the great work at memberstack you guys are dope

    0
  • Comment author
    Julian Galluzzo

    Ahhh thank you πŸ™ Always happy to help, and hope your build is going well! Love what you're doing as someone who lost (and found after a few days) my dog this year πŸ˜€

    0
  • Comment author
    Marc Hudson

    No worries. Definitely try to keep things simple at first if you can, and test as you go πŸ‘

    0

Please sign in to leave a comment.